Mallorca-läger med DSA-Triathlon

26 april, 2016 at 21:09

Hej!

Nu sitter jag på Arlanda och väntar på flyget upp till Umeå som är försenat! Dom senaste två veckorna har jag spenderat med ett grymt gäng från Dala sports academy på Mallorca! Det har blivit något av en mycket trevlig tradition att åka dit varje vår och i år var inget undantag!

Vi har haft ett fantastiskt bra läger, både träningsmässigt men också vädermässigt, vilket inte alltid är fallet på Mallorca i april. Senast jag var på läger på Mallorca med Coach Berggren var 2009 och bilden nedan är en ganska bra beskrivning av det lägret. Blött regnigt och kallt.

IMG_5396

Peppar peppar så visade sig ön från en bättre sida denna gång. Som något av en ”Mallorca-veteran” i gänget så tog jag på mig ansvaret som guide under framförallt cykelpassen. Eller ja, allt är ju relativt. Jämfört med Lars Mattssons 20-gångers-jubileum på Mallorca så ligger jag fortfarande i lä! Hur som helst har det varit riktigt kul att få dela med sig av fina vägar, klassiska klättringar och även födelsedagsbacken. För er som inte har cyklat det så är det en otäckt brant backe mellan Calvia och Establiment, kan rekommenderas om man vill bli trött. För Jonatan som var på Mallorca för första gången var det även viktigt att göra alla ”turist-måsten”, exempelvis att ta en idolbild på piggen, här tillsammans med Rickard ”älskar träning” Carlsson som utgjorde mycket trevligt sällskap större delen av lägret.

CIMG2358

Något som är väldigt roligt på Mallorca är alla otaliga småvägar som slingrar sig mellan alla småbyar, dessa är väldigt roliga att utforska och man hittar nästan alltid något nytt guldkorn att komma ihåg till kommande turer. Ibland blir det dock lite väl spännande, under lördagens pass experimenterades det lite väl mycket med vägval, vilket ledde ut på träskäventyr i närheten av Vassvägen.

CIMG2371

Märk väl hur lömskt leende Louise har, lägrets o-diskutable plump-mästare (tillika protokollförare så fusk kan ej uteslutas). Jag tror hon visste hela tiden att vägen slutade och ledde in i en kohage men det ryckte antagligen för mycket i cyklo-cross-nerverna. Kul var det i alla fall att köra lite traktor-stigar. Och trots att vi körde väldigt lugnt och försiktigt så fick man ändå en inblick i hur överjävligt tufft Paris-Roubaix är.

En annan häftig grej vi gjorde var att äta på TOLO’s i Puerto Pollenca. Det är Sir Bradley Wiggins favorithak på Mallorca och han har skänkt ett antal cyklar och diverse rariteter till restaurangen så för en cykelnörd som undertecknad var det mer än en kulinarisk upplevelse att äta där.

CIMG2355CIMG2354

Jag glömde kolla hur stor framklingan på tempocykeln var, men det var INTE 53 tänder på storkakan i alla fall, ni som är skarpsynta eller flinka på att googla saker får gärna informera. Vevarmarna är 177.5 mm långa och ja, ni ser ju själva hur fort Wiggo’s cykel gick på världsmästerskapen 2014.

Ja och sen när Coach Berggren åkte hem så blev det genast lite tomt och ordningen på materielen katastrofal(eller även kallat klassisk läger-ordning). Städerskorna lär ju ha fått en kraftig huvudvärk efter att ha försökt att städa vårat rum…

CIMG2362

 

Avslutningsvis får jag väl ta och avsluta med en fikabild. För ja, trots att folk verkar tro att jag inte fikar under cykelpass så gör jag det. Men aldrig i Petra! Dit vägrar jag kategoriskt att cykla på Mallorca!

CIMG2357

Stort tack alla för ett fantastiskt roligt läger. Ca 60 timmars bra träning i helt fantastiskt sällskap! Nu ska jag försöka hålla mig frisk och i så fall Blir det Duathlon-SM till helgen. Det blir svårt utan Nutella, Marie-kex och Apelsiner! Och Robert: Kex uttalas KEX och inte CHEX 🙂

Epilog (tillagd i efterhand)

Jag har i tidigare inlägg skrivit någon form av lärdomar i slutet som man kan ta med sig till nästa gång så här kommer en till. SAS plus är inte så tokigt som det låter. Det må kosta några kronor extra och förutom att man får ta med sig cykeln gratis och får mat på planet och fri tillgång till deras lounge så har man även fri ombokning. Detta kan vara riktigt bra om man kommer upp till terminal 4 och inser att planet till Umeå är försenat en timme. Det man inte inser att det plan som är försenat är Norwegians plan och inte SAS plan som man skulle ha flugit med. Det avgick ju självklart i tid. Utan mig! Tack och lov så gick biljetten att boka om och nu har man inte längre några ursäkter att inte tentaplugga!